El sindicat AMES és un sindicat diferent

Les principals característiques que ens diferencien dels d'altres sindicats són:

1.) Considerem que el primer objectiu a aconseguir és recuperar la nostra professió, la de ser professor de Secundària, que és la d'ensenyar continguts i, a través d'aquest ensenyament, també educar. Per això volem canviar el sistema educatiu actual, en el sentit de recuperar la cultura de l'esforç des de la Primària i establir una diversitat de vies a partir dels 14 anys, amb possibilitat de canviar de via en qualsevol moment.

2.) Pensem que per a recuperar la cultura de l'esforç, donada l'arbitrarietat que permet el nostre sistema d'avaluacions i els interessos particulars dels centres, és necessari l'establiment de proves externes d'accés a l'ESO, al Batxillerat i a la FP.

3.) Som un sindicat exclusivament de Secundària, que considerem que cal disminuir el nombre d'alumnes a primer i segon d'ESO a un màxim de 20 per classe i que cal que el professor sigui considerat autoritat pública i el responsable de la qualificació dels seus alumnes.

4.) Considerem que els representants sindicals han de compatibilitzar la tasca sindical amb mitja jornada de classes, per a evitar que ens representin persones que desconeixen el que realment passa a les aules cada dia.

5.) Considerem que els sindicats s'han de mantenir exclusivament de les aportacions dels seus afiliats i simpatitzants i de les activitats que organitzin. Dependre dels presupostos de l'Estat posa en perill la seva independència, especialment en els contenciosos entre el professorat l l'Estat.