La consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz ha estat substituïda per la senyora Clara Ponsatí

La consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz ha estat substituïda el divendres 14 de juliol per la senyora Clara Ponsati, professora d'Economia a diferents Universitats i membre del Secretariat Nacional de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC). No sabem si es tracta d'una dimissió de la consellera Meritxell Ruiz o del seu cessament per part de l'actual president, el senyor Puigdemont. Aquest canvi es relaciona amb possibles discrepàncies amb el vicepresident Junqueres, respecte a l'anunciat referèndum de l'1 d'octubre de 2017. Així doncs, la consellera Ruiz, paradoxalment, ha passat a formar part de la llista negra dels discrepants.

El fet que tots els membres del Govern substituïts siguin postconvergents, ha creat malestar en el sí del PDeCat. La consellera Ruiz, ha estat la consellera d'Ensenyament més jova i també la més breu, només un any i sis mesos (del 14 de gener de 2016 al 14 de juliol de 2017). Com a estreta col·laboradora de l'exconsellera Irene Rigau, va treballar activament en l'elaboració de la LEC i ja com a Consellera va establir la jornada continuada en els instituts públics.

La nova consellera d'Ensenyament és la senyora Clara Ponsatí (Semblança de Clara Ponsatí. Diari de Girona 14/07/2017). Ha estat professora d'Economia a universitats d'Estats Units, Canadà i Escòcia. Se la considera una persona propera a l'exconseller d'Economia Mas-Colell. Ha estat membre del Secretariat Nacional de l'ANC des de maig de 2016 fins ahir, en que es va donar de baixa al ser anomenada consellera. A les últimes eleccions al Parlament va ser suplent a la llista de Barcelona de Junts pel Sí (JxSí). No sabem quins canvis es produiran a nivell de l'estructura del Departament d'Ensenyament.

15 de juliol de 2017

Sindicat AMES