Com fer el final de curs 2019/2021 amb la Covid-19

 

1.- Reincorporació progressiva als centres educatius fins al final del curs 2019/2020. Instrucció 2/2020, de 28 de maig,

2.- Normativa sobre reincorporació progressiva als centres de treball. Instrucció 5/2020, de 24 de maig,

3.- Pla d'obertura dels centres del Departament.

  • Directores de escuelas públicas en Catalunya no ven seguro atender a los menores de 6 años (La Vanguardia 28/05/20)

4.- Considerancions del Sindicat AMES

  • El 20 de maig el conseller Bargalló va anunciar el "Pla d'obertura dels centres". Aquest pla només es refereix als centres educatius en fase 2 de desconfinament, que a Barcelona començarà el 8 de juny. Si bé és obligatori per als centres, és voluntari per a l'alumnat.
  • Atès que no s'han fet tests d'anticossos, aconsellem acordar amb l'alumnat d'ESO, Batxillerat i FP continuar fins al final de el curs amb l'ensenyament telemàtic. Atès que el sistema immunitari dels nens no és prou eficaç fins als 6 anys, desaconsellem que vagin als centres. Respecte a la Primària (6 a 12 anys), atès que no és prudent que es quedin sols a casa, si es podrien iniciar les classes si als mestres i als alumnes se'ls fa tests d'anticossos.

5.- El PP recurre ante la Audiencia Nacional la orden ministerial sobre el fin de curso Vozpopuli 18/05/2020

 

El que ha dit el Departament d'Educació

  • Bargalló al Govern espanyol: 'El curs el programarem des de les nostres competències' El Segre 10/06/2020

 

El que ha dit el Ministeri d'Educació

 

Considerancions del Sindicat AMES

  • Volen que el professorat treballi presencialment, sense fer-li abans proves d'immunitat. Aconsellem anar al metge i demanar una autorització per fer-se un test d'immunitat (60 euros) per saber si ja som immunes i, per tant, assegurar als altres que no els podem contagiar de la Covid-19. Ens hem d'ajudar entre nosaltres, donat que l'Administració no ho fa. Els nens i els joves contagiats solen no presentar símptomes i, per tant, poden ser grans transmissors a l'escola i a casa seva.