Inici del curs 2020/2021 davant de la Covid-19

Considerancions del Sindicat AMES

  • El pla d'inici de curs del Conseller Bargalló és una greu imprudència. Recomanem a tot el professorat omplir la següent sol·licitud telemàtica demanant la prova PCR i la prova d'anticossos abans de començar el curs 20/21, així com mascaretes FFP2 i pantalla facial. Accés al procediment a seguir.
  • Volen que el professorat treballi presencialment, sense fer-li abans proves d'immunitat. Aconsellem anar al metge i demanar una autorització per fer-se un test d'immunitat (60 euros) per saber si ja som immunes i, per tant, assegurar als altres que no els podem contagiar de la Covid-19. Ens hem d'ajudar entre nosaltres, donat que l'Administració no ho fa. Els nens i els joves contagiats solen no presentar símptomes i, per tant, poden ser grans transmissors a l'escola i a casa seva.

 

El que ha dit el Departament d'Educació

  • Es tracta d'una greu imprudència sanitària, especialment amb el professorat. Per justificar aquestes instruccions fan referència al document "Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia". que compta amb el suport de la Societat Catalana de Pediatria. En aquests pla es fa referència a que la Covid-19 afecta poc als nens, però no es diu res sobre el professorat, ni sobre la resta de persones adultes que treballen en els centres educatius.
  • Bargalló al Govern espanyol: 'El curs el programarem des de les nostres competències' El Segre 10/06/2020

 

El que ha dit el Ministeri d'Educació