Sobre la parcialitat del "Síndic de Greuges" de Catalunya, en valorar l'adoctrinament polític partidista en els centres escolars

El passat 2 de juliol el "Síndic de Greuges", el senyor Rafael Ribó, va presentar l'informe "El pluralisme a les escoles a Catalunya com a garantia del no adoctrinament". El senyor Rafael Ribó ha afirmat que no ha detectat adoctrinament escolar i que les denúncies presentades per alguns pares contra l'actuació de determinats professors, "afecta la garantia del dret a l'educació dels alumnes". És evident, com demostrem a continuació, que l'actual "Síndic de Greuges" no vol veure en els llibres de text i en les façanes dels centres educatius el que tothom veu i que no vol veure que quan bastants pares protesten contra el comportament d'alguns professors per motius polítics partidistes, i quan els companys dels alumnes menyspreats també protesten, no entrant a classe al dia següent, és perquè diuen la veritat.

Lamentem que el senyor Ribó sigui tan parcial en les seves apreciacions, perquè això deixa sense "Síndic de Greuges" a la gran majoria dels catalans. Inclòs molts dels que tenen les mateixes idees polítiques que el senyor Ribó, no volen que les seves institucions siguin políticament parcials.

En el següent enllaç poden accedir al resultat d'una enquesta realitzada al professorat de Secundària de Catalunya sobre el dia a dia en els centres educatius, inclòs el tema de l'adoctrinament. Va ser publicada el passat 14 de juny i en ella es mostra el greu problema d'adoctrinament existent, a més d'altres problemes acadèmics.

Adjuntem l'enllaç a un resum de l'acte "Per una escola de tots" realitzat a Sant Andreu de la Barca el passat 17 de juny de 2018, en un lloc proper a l'Institut El Palau. En ell poden accedir a un comunicat dels pares i a un manifest a favor d'un ensenyament sense adoctrinament ideològic i sense exclusió del castellà a Catalunya. També adjuntem els enllaços als nostres informes sobre l'adoctrinament polític partidista detectat en els llibres de text de Primària i d'ESO

Articles en diaris que han recollit la nostra opinió:

Sindicat de professors AMES
ames@ames-fps.com
www.ames-fps.com