Notícies sobre la sentència d'impartir com a mínim un 25% de les hores de classe en espanyol

Comunicat del Sindicat AMES. En el Sindicat AMES considerem que en un país democràtic i amb independència de poders, les sentències judicials s'han de complir sempre, que no fer-ho i demanar que no es faci posa en perill la democràcia i la convivència, i que obre la porta als enfrontaments i el trencament de la nostra societat. Per tot això, demanem a tot el professorat que en qualsevol votació de Claustre i de Consell Escolar, es demani votar en secret i recolzar sempre el compliment de les sentències judicials.

NOTICIES ORDENADES DE MÉS MODERNES A MÉS ANTIGUES

La Eurocámara insta a Sánchez a hacer cumplir la sentencia del 25% en castellano. El parlamentari Javier López (PSOE) va dir que a Catalunya sempre s'han complert les sentències judicials sense cap problema (sic) i la parlamentària Cristina Maestre Martín d'Almagro (també del PSOE) va demanar que es tanqui ja la petició de l'AEB. No es va aceptar, la petició resta oberta i segurament vinguin dues comissions de la UE a observar el compliment de la sentència. VozPopuli 07/02/2022.

Vídeo complet de la sessió en la Comisió de Peticions del Parlament Europeu (PETI) sobre el compliment de la sentència d'un mínim del 25% en castellà. Accés al vídeo d'una hora de duració, amb intervenció de tots els grups. Es pot accedir a la traducció simultània.

Vídeo de la petició de l'AEB de compliment de la sentència del 25% com a mínim davant de la Comisió de Peticions del Parlament Europeu (PETI). Vídeo (5 minuts)

El Parlamento europeo exigirá al Govern el 25% de horas en castellano. Cronica Global 07/02/2022

El Parlamento Europeo examina el uso del castellano en la escuela catalana. El Periódico 07/02/2022

Vídeo "Veinticinco por ciento. La persecución del español en Cataluña". Antonio Jimeno, presidente del Sindicato de Profesores AMES. Ángel Escolano, presidente de Convivencia Cívica Catalana. Francisco Oya, presidente de Profesores por el Bilingüismo. Diciembre de 2021. Vídeo de 12 minutos

Vídeo "Imposición Lingüística y Discriminación Social". Hablamos de la imposición lingüística del catalán y del 25% de las clases en español tras la resolución del Tribunal Superior de Justicia con Antonio Jimeno presidente del sindicato AMES y Ana María Torrijos, licenciada de Filología Clásica. Presentado por María José Ibáñez. Acceso al vídeo de 50 minutos.

Hablamos Español y Convivencia Cívica Catalana fundan "AMPA TOTAL" para que se cumpla el fallo del 25% de español en aulas. Organizan una federación de madres y padres de alumnos para exigir el cumplimiento de la sentencia y preservar el anonimato de familias demandantes. Libertad digital 21/12/2021 /// Comunicado conjunto de las asociaciones Hablamos Español y Convivencia Cívica Catalana /// Hablamos Español y Convivencia Cívica Catalana recurren el acuerdo del Gobierno catalán para pagar la defensa a los docentes insumisos

Nace la plataforma “Escuela de Todos – Escola de Tothom”. Una plataforma unitaria para hacer efectivo el bilingüismo en las escuelas. Las entidades impulsoras de “Escuela de Todos -Escola de Tothom” somos: Aixeca’t, Asamblea por una Escuela Bilingüe, Asociación por la Tolerancia, Cataluña por España, CLAC, Impulso Ciudadano, Plataforma La Silenciosa, Profesores por el Bilingüismo, S’HA, Segadors del Maresme y Societat Civil Catalana. SCC 20/12/2021 /// WEB de Escuela de todos - Escola de Tothom. /// Recogida de firmas en Change.org en la campaña: "Ayúdanos a conseguir que, en Cataluña, nuestros hijos puedan estudiar también EN español".

Demanda al Director d'un institut de Manresa davant del TSJC, per incompliment de la sentència del 25%. Els directors haurien de demanar al Departament que no els passi totes les patates calentes a ells, que ja tenen prou amb gestionar la Covid-19. Los padres del instituto de Manresa piden a la Justicia que obligue al director a cumplir el 25% en castellano El Mundo 17/01/22.

PSC a favor compliment de la sentència. Acceso al document

Sección de Derecho Constitucional del Ilustre Colegio de la Abogacía de Barcelona a favor del compliment de la sentència. Acceso al documento.

El otro eslabón del adoctrinamiento y la sumersión lingüística. Berta Romera. El triangle 21/12/2021

El silencio de los docentes. Isabel Fernández. Crónica Global 20/12/2021

Campanya sobre el dret i la conveniència de rebre un 25% de les hores de classe en castellà. Accés al cartel en PDF.

El departament considera que la culpa és del professorat. El professorat haurà d'assistir a cursos obligatoris de “sensibilització en l'ús del català", hi haurà grups per a vigilar que es compleixi la immersió, els inspectors fiscalitzaran els educadors per es passin al castellà, a les classes en castellà hi hauran dos professors i es reformularà la llei lingüística. Crónica Global 19/12/2021.

Mesa redonda sobre la sentencia de un mínimo del 25%. Paricipantes: Antonio Jimeno (Sindicato de profesores AMES), Ana María Torrijos (Espanya i catalans) y María José Ibáñez (presentadora). Acceso al vídeo (55´).

Entrevista al presidente de AMES sobre el cumplimiento de la sentencia del 25% en castellano. Considera que todo el mundo va a salir ganando, los alumnos catalanohablantes van a mejorar su nivel de castellano, que es muy bajo, y los castellanohablantes van a ver reconocida la dignidad de su lengua materna como lengua vehicular. Se emitió el jueves 9 de diciembre de 2021. Acceso al audio de 6 minutos.

El TS rebutja el recurs del Govern de la Generalitat contra la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de les classes en espanyol. Els directors dels centres estan obligats a modificar el Projecte Lingüístic de Centre per a donar compliment a la sentència. No fer-ho seria un acte de prevaricació. Davant de una denuncia, al Director no li serviria al·legar la negativa del Conseller, donat el model d''autonomia de centre vigent. Sindicat AMES.

Los alumnos catalanes no hablan castellano mejor que el resto de españoles
Sobre un estudio realizado por Convivencia Cívica Catalana. EL IMPARCIAL 09/06/2016