Som els altres professors

Adaptat d'un manifest que circula per internet.

"Som els altres professors": els que no anem a manifestacions i no hem col·locat cap bandera al balcó; som tranquils, tolerants, treballadors, pacífics, discrets i amics dels nostres amics; volem tenir salut, diners, amor i treball, com tothom; creiem en la família i en l'esforç personal i no en la donació i subvenció per aconseguir les coses; estimem la pau i la llibertat. Avorrim la corrupció, la violència, l'abús de poder, la manipulació i la mentida.

Som bilingües sense complexos; fem zàping sense problemes per totes les opcions, i la pel·lícula d'ahir ja no recordem en quin idioma la vam veure, (català o castellà).

Ens agraden els esports i animem igualment a Nadal, Ferrer, Alonso, el Barça, l'Espanyol i a la Selecció, i ens és igual si el gol ho fica un català o un manxec, mentre guanyem la copa d'Europa o el Mundial. I per respecte no xiulem l'himne d'Espanya, ni cap altre.

Estem bastant farts del politiqueig en general per tanta mentida. Votem almenys dolent o per descart.

Avorrim als que fomenten les fòbies entre territoris, siguin del color que siguin, d'aquí o de qualsevol altre lloc per guanyar quatre vots, mantenir la poltrona i seguir vivint a compte de tots.

No creiem que el nacionalisme sigui la solució a tots els nostres problemes: no som tan ingenus; més aviat pensem que la política de confrontació i els seus líders són part del problema.

Creiem que molts professors pensem així, però no se'ns veu ni se'ns escolta: "som els altres professors". I encara que saben que estem, ens ignoren per no pensar com ells.

Perquè estimem Catalunya, perquè estimem Espanya i perquè volem seguir sent europeus: superem els nacionalismes.

Els altres professors